american history X.

Igår såg jag filmen American History X. Så jävla bra film! Handlingen låter skittråkig när man söker på wikipedia men den var så himla bra.
Den handlar om Derek och Danny, två brorsor som förlorade sin pappa då han mördades, där svarta var inblandade. När de mister sin pappa skapas ett hat inom Derek mot svarta och han går med i en nynazistisk grupp som endast är ute efter att rensa bort svarta och låta de vita "få makten". Men det går överstyr då han dödar två svarta killar och hamnar i fängelse där han får sitta i tre år. Under de tre åren börjar han förstå att det han har gjort, endast har skadat hans familj och andra och var fel. Hans lillebror Danny har kommit in på samma spår så när Derek frisläpps förstår han att han måste rädda sin lillebror från att drabbas av samma öde som han själv.

Vet att handlingen låter astråkig men den var verkligen så himla bra! Man får verkligen en tankeställare om hur det faktiskt ser ut i vårat samhälle idag. Varför måste vi dela upp oss i svarta och vita? Alla är ju ändå lika mycket värda och vi är ju bara människor. Så jävla sorglig film! Derek spelas av Edward Norton som är en av huvudrollerna i "Red Dragon" och han gör rollen så himla bra! Filmen MÅSTE ses! :)









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0